Националното събрание, долната камара на френския парламент, прие на първо

...
Националното събрание, долната камара на френския парламент, прие на първо
Коментари Харесай

Извънредно положение във Франция до февруари

Националното заседание, долната камара на френския парламент, одобри на първо четене законопроект за удължение на изключителното състояние в страната поради ковид до 16 февруари, съобщи БНР, базирайки се на AFP. Мярката бе подкрепена от 71 депутати при 35 срещу.

Законопроектът ще бъде гласуван от Сената в Париж в сряда, а окончателното му одобрение от Националното заседание най-вероятно ще бъде при започване на идващия месец. Извънредното състояние във Франция бе възобновено с декрет преди седмица. За да бъде удължена мярката с повече от един месец обаче, е належащо тя да бъде облечена в закон.

Проектът планува благоприятни условия за продължение на рестриктивните мерки до 1 април. Този интервал обгръща районните и локалните избори във Франция, в случай че не бъдат отсрочени - внимателен въпрос в страната. Броят на доказаните случая на ковид в страната надвиши 1 милион. Франция е едвам седмата страна в света, минала този предел, и втората в Европейския съюз след Испания.

През последното денонощие Франция записва нов дневен връх на новозаразените - 45 422 души за последните 24 часа. Починалите със болестта през този интервал са 138 души. Близо 2500 души с COVID-19 в страната са в реанимация. Към този миг в интензивните отделения във Франция има към 5800 кревати за пациенти с причиняваното от новия ковид заболяване. Техният брой обаче може да бъде повишен до 7700 за по-малко от 15 дни, сподели министърът на опазването на здравето Оливие Веран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР