Национално сдружение на превозвачи Аз имам камион“ организира днес протест

...
Национално сдружение на превозвачи Аз имам камион“ организира днес протест
Коментари Харесай

Превозвачи в готовност да обявят гражданско неподчинение

Национално съдружие на превозвачи „ Аз имам камион “ провежда през днешния ден митинг в разнообразни точки на България.

Очаква се още в 9 часа тази заран автошествия да тръгнат в посока граничните пунктове „ Дуранкулак “ и „ Йовково “, както и край Долни Дъбник, детелината за град Русе, а също и в София - при разклона за село Равно поле.

Превозвачите недоволстват поради неналичието на добра връзка с централната власт и увеличаващи се ТОЛ-такси, както и поради неприятната пътна инфраструктура и неравнопоставеност сред огромните компании и дребните и междинни компании в сектора. Повод за митинга е предлагането ТОЛ-таксите да бъдат още веднъж увеличени.

Според Милен Баев от Сдружението „ Аз имам камион “, който от началото на годината 46 компании на превозвачи в областите Варна и Добрич са прекратили активност. „ Някои от тях са си върнали към този момент лиценза, някои от тях към този момент си разпродават даже автопарка “, разяснява Баев пред БНР.

Транспортните компании са недоволни и от положението на пътната инфраструктура. „ Това, което Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага като инфраструктура, меко казано не дава отговор на европейските стандарти “, безапелационен е Баев.

Организаторите са безапелационни, че до затваряне на пътища няма да се стигне, само че са подготвени и на гражданско непокорство, в случай че настояванията им не бъдат задоволени. „ Тези хора би трябвало да ни чуят и да схванат, че този отрасъл боледува и то боледува от доста време насам “, съобщи още Милен Баев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР