Национално протестно шествие в София организират днес от двата най-големи

...
Национално протестно шествие в София организират днес от двата най-големи
Коментари Харесай

Синдикатите излизат на голямо протестно автошествие в София днес - вижте маршрута

Национално протестно шествие в София провеждат през днешния ден от двата най-големи синдиката в страната. КНСБ и КТ " Подкрепа " излязоха с обща декларация за настояванията си.

Те упорстват да се вземат ограничения и да се построи същинска обществена страна на фона на всеобщата рецесия. Искат растеж на приходите, съгласно инфлацията и нарастване на работната заплата с 13% във всички браншове, както и минимална работна заплата от 850 лв.. Освен това - анулиране на уговорката на страната за понижаване на въглеродните излъчвания и отсрочване на проектите за либерализацията на енергийния пазар за битовите консуматори след 2025 година, са още част от настояванията записани в декларацията.

Протестиращите стартират да се събират пред Народното събрание в 09:00 часа, а по-късно ще преминат с автошествие през София (на картата горе). През Цариградско шосе, Площада на авиацията, след това още веднъж по " Цариградско шосе ", до НДК, Руски монумент, бул. " Т. Александров ", до пл. Св. Александър Невски.

По-късно през днешния ден след обяд президентът ще се срещне със представители на синдикатите. Румен Радев ще беседва с ръководителите на КНСБ и " Подкрепа " в 14:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР