Национално представителните организации на и за хора с увреждания не

...
Национално представителните организации на и за хора с увреждания не
Коментари Харесай

НПО-та пишат писма до Борисов да върне на работа зам.-министър Димитрова

Национално представителните организации на и за хора с увреждания не одобряват оставката на зам.- министър Росица Димитрова. Тази позиция обявиха от организациите в публично писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов и обществения министър Бисер Петков.

Оставката на зам.-министър Росица Димитрова попречва промените в министерството на труда и обществената политика, считат от Неправителствени организации.

Те застават зад високия професионализъм на Димитрова и изразяваната от нея воля за смяна в политиките в областта на уврежданията, демонстрирани от началото на мандата на Правителството. Организациите акцентират значимостта и изгодите от присъединяване зам.-министър Димитрова по време на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания за интервала 2017 - 2018 година

В послание към премиера Борисов организациите декларират, че оставката ще стопира процеса за позитивни промени в тази област. И го приканват да вземе не прочувствено, а обективно решение, написа още в писмото.

В отворено писмо и от коалиция " Детство 2025 " акцентират паниката си от подадената оставка на зам.-министър Димитрова. По думите им тя е един от най-активните заместник-министри и оставката й ще се отрази отрицателно на работата по голям брой значими процеси. От Коалицията напомнят, че Росица Димитрова ръководеше процеса по разработване на нов Закон за обществените услуги, който ще внесе дълго чакани промени в обществената сфера.

Те се базират на практиката си, която сочи, че промяна на зам.-министър значи " прекъсване на всички планове, по които той е работил за неустановен интервал от време ".

Подписаните членове на Коалиция " Детство 2025 " са Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения (БАЛИЗ)/ Българска асоциация на клиничните психолози Български хелзинкски комитет/ Български център за нестопанско право/ Ноу-хау център за различни грижи за деца, Нов български университет/ Сдружение " Еквилибриум " /Сдружение за педагогическа и обществена помощ за деца ФИЦЕ - България/ Сдружение SOS Детски селища България/ Фондация " Полдер " / Фондация " За Нашите Деца " / Фондация " Карин дом " / Фондация " Лале " / Фондация " Лумос " / Фондация " Международна обществена служба-България " / Фондация " Сийдър " / Надежда и домове за децата - клон България.

Национално представителните организации на и за хора с увреждания включва: Адриана Стоименова - Стефанова Изпълнителен шеф на Център за психически проучвания и Заместник - Председател на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет/ Веска Събева Асоциация на родители на деца с епилепсия/ Красимир Коцев от Съюз на инвалидите в България/ Васил Долапчиев Съюз на слепите в България/ Георги Георгиев Национален алианс за обществена отговорност/ Величка Драганова - изпълняващ активността Национална асоциация на сляпо-глухите в България/ Любка Александрова Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения/ Маринела Ангелова Национално съдружие на работодателите на хората с увреждания/ Мая Викторова Българска асоциация " Диабет " / Петър Велчев Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България/ Николай Нинов Съюз на глухите в България/ Лазар Живанкин Асоциация на родители на деца с нарушено зрение/ Мария Кръстева Асоциация на родителите на деца с повреден слух/ Стилиян Баласопулов Националния съюз на трудово-производителните кооперации/ Виолета Антонова Българска асоциация за невромускулни заболявания/ Стефан Данчев Национален център за рехабилитация на слепи/ Светослав Чернев Национална организация " Малки български хора " / Павел Савов Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт/ Михаил Кърлин Национална потребителна кооперация на слепите в България/ Златомир Стоянов Национална асоциация на хора с добити увреждания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР