Националният военноисторически музей (НВИМ) може да се разгледа безплатно днес

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) може да се разгледа безплатно днес
Коментари Харесай

Безплатно в националния военноисторически музей днес

Националният военноисторически музей (НВИМ) може да се прегледа гратис през днешния ден във връзка Деня на Независимостта. Освен непрекъснатите експозиции на външните площи и в постройката на музея, посетителите могат да видят и краткотрайна галерия, отдадена на днешния празник.
Тя включва оценки, документи и фотоси на генерал-майор Стефан Паприков – външен министър при оповестяването на Независимостта и основна фигура в дипломатическата ѝ отбрана. Те са част от персоналния списък на неговата наследница Зоя Паприкова и фонда на НВИМ.

Специално за празника е основана Стена на Независимостта. На нея всеки клиент ще може да остави своето обръщение, въодушевено от Деня, на който България афишира своята самостоятелност.

Посетителите ще могат да видят също държавния щемпел на Княжество България, най-високото отличие на Царство България – медал " Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий ", униформата и шашката на цар Фердинанд I, униформата, револвера " Браунинг " и част от оценките на военния министър генерал-лейтенант Данаил Николаев.

Филмите " Независима България " на Огнян Сурдолов и " Фердинанд Български " на проф. Светослав Овчаров ще бъдат прожектирани от 11 до 13.30 ч. и от 14.30 до 16 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР