Националният ваксинационен щаб преустановява дейността си, реши на свое заседание

...
Националният ваксинационен щаб преустановява дейността си, реши на свое заседание
Коментари Харесай

Закрит е и Националния ваксинационен щаб

Националният имунизационен щаб прекратява активността си, реши на свое съвещание Министерски съвет, оповестиха от пресслужбата на служебния кабинет.

С оглед на това, за подкрепяне на дейностите по имунизиране в страната, се създава съвещателен съвет по ваксини от специалисти с по-широка експертиза и с по- необятна социална представителност, който да подкрепя министъра на опазването на здравето в организирането и провеждането на имунизациите, правенето на социална информация и реализирането на връзка за повишение на доверието във имунизацията и постигането на висок имунизационен обсег в страната, се показва в прессъобщението.

Кабинетът одобри и разпореждане за одобрение на спомагателни разноски и трансфери в размер на 35 000 000 лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година

Осигуряването на ежемесечно в допълнение заплащане за медиците на първа линия в размер на 1 000 лв. нетно е една от най-ефективните подхванати ограничения за справяне със обстановката с разпространяването на COVID-19 и съществена причина за задържане на по този начин дефицитните фрагменти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР