Националният треньор на Хърватия Златко Далич заяви, че на финала

...
Националният треньор на Хърватия Златко Далич заяви, че на финала
Коментари Харесай

Златко Далич: Чака ни най-сериозното изпитание

Националният треньор на Хърватия Златко Далич съобщи, че на финала на международното пърненство ще се срещнат двата най-достойни и заслужили тимове. Хърватия стана първият тим от Балканите и Източна Европа, който ще играе на край. Техен противник ще бъде международният първенец от 1998-а година и повторен европейски Франция.

" Сега ни чака най-сериозното тестване на цялото международно състезание. Французите демонстрираха друг жанр. Видяхме, че могат и да се пазят, а също по този начин и да контраатакуват рисково. На нас ще ни бъде мъчно да им се противопоставим, тъй като те разполагат с извънредно бързи футболисти в предни позиции, каквито са да вземем за пример Гризман и Мбапе.

Но даже и да съумеят да затворят Лука Модрич в средата на терена, ние не сме обезпокоени, тъй като имаме и други разновидности. Лука се изкачи до оптимални върхове в клубната си кариера и една извоювана международна купа ще се трансформира в кулминационна точка на неговата кариера. Ще бъда доста благополучен, в случай че Лука Модрич получи Златната топка. И това ще бъде изцяло справедливо ", добави Далич.

Хърватският селекционер от самото начало на срещата си с медиите не спря да се усмихва, а по този начин одобри и въпросът дали играчите му към този момент не са изтощени. Хърватите стигнаха до финала, откакто във всеки един от трите си мача в елиминациите играха най-малко продължения.

" Не се тормозя, че ще изглеждаме изтощени на финала. Ще имаме задоволително време за възобновяване, а многото изиграни минути не са мотив да се търси оправдение. Пред нас е не просто един мач, а необикновен ден в живота на всеки футболист и тимът ще подходи както би трябвало. Да, ще бъде тежко, само че считам, че момчетата ще покажат мощ, сила, мотивация и ще се показват почтено.

Той отхвърли да разяснява дали има хора със съществени травми: " Момчетата нощес честваха уместно триумфа, а през днешния ден е почивен ден. Към момента не съм подготвен да приказвам за положението на отбора. И преди срещата с Англия имахме проблеми, само че повярвайте ми - никакви недоволства не съм чул. И никой не излезе от терена, тъй като му е тежко.

Нашият тим към този момент влезе в историята, откакто сътвори тази сензация с класирането на финала. Ние сме дребна страна и в случай че погледнете при какви условия работим, това е просто феноменално. Това е един от най-важните триумфи в историята на Хърватия и аз съм горделив, че съм съпричастен към сходно достижение. Щастливи сме, че успяхме да прославим Хърватия и да зарадваме народа ", сподели още Далич, който в страната си няма особени триумфи като клубен треньор. ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!
ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!
ГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ ТУК! ГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА АНГЛИЯ ТУК! Мондиал 2018 1/2 кръг, сряда 11 юли  Хърватия 2:1краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР