Националният тим на България до 21 години загуби с 1:3

...
Националният тим на България до 21 години загуби с 1:3
Коментари Харесай

ЖАЛКО! Нидерландия срази лъвчетата за Евро 2023

Националният отбор на България до 21 години загуби с 1:3 гостуването на връстниците си от Нидерландия от квалификациите за Евро 2023. Българите поведоха с гол на Мартин Минчев, само че още до почивката позволиха домакините да им изравнят. " Лалетата " стигнаха до обрата със противоречив гол при започване на втората част, а в заключителните секунди Зиркзее оформи крайния резултат с попадение от дузпа. Деют за отбора на Александър Димитров направи Силвестър Джаспър. В 13-ата минута домакините пропуснаха да открият резултата. След центриране от директен свободен удар българските бранители се разминаха с топката и това разреши на Геертруда да я засече, само че неопределено.

Малко по-късно Митко Митков опита отдалечен удар, който обаче не затрудни вратаря на домакините. Все отново в 19-ата минута родните национали съумяха да вкарат. Опит за центриране на Мартин Минчев с трансформира в удар, който изненада вратаря на Нидерландия. Шерпен бе излязъл напред и не съумя да се върне в точния момент, а топката се озова в близкия му ъгъл - 0:1.

В 21-ата домакините можеха да изравнят. Ново центриране от фаул докара до блъсканица в нашата отбрана. Топката стигна до Зиркзее, който опита удар от въздуха. Единствено положителната интервенция на Дамян Христов и по-късно гредата избавиха “лъвчетата ” в тази обстановка. В 34-ата минута Тимбер центрира към Редан, който стреля с глава, само че много едва и Христов безпроблемно улови.

Четири по-късно домакините въпреки всичко съумяха да изравнят. Дамян Христов беше заставен да направи ужасно избавяне, само че при добавката Маатсен прати топката в опразнената врата - 1:1.

Второто полувреме стартира кошмарно за българите. Още при първата си офанзива домакините стигнаха до поврат. В 46-ата минута влезлият като запаса Ван де Вен центрира по земя в наказателно поле. Дамян Христов съумя да избие, само че топката попадна в краката на Зиргзее, който вкара за 2:1. Остана подозрение, че при подаването на Ван де Вен топката бе напуснала очертанията на игрището.

В 58-ата минута задатъкът на Нидерландия можеше да набъбне. Рейс центрира, а Екеленкамп изскочи зад тила на отбраната и стреля с глава. Ударът му обаче мина на сантиметри от страничния дирек. В 71-ата Тимбер опита шанса си от дъгата на наказателното поле, само че ударът му се отклони в напречната греда.

Въпреки приличната игра на нашите в отбрана, момчетата на Александър Димитров позволиха неточност в 90-ата минута и основният арбитър отсъди дузпа за нидерландците, а Джошуа Зиркзее подпечата триумфа с втория си гол - 3:1.

С тази загуба възможностите на България да се класира за Европейското, защото нашият отбор се смъкна до предпоследното 5-о място с актив от 6 точки, като единствено Гибралтар остава под нас. Нидерландия продължава да бъде без загуба, само че заема второто място с 10 пункта, на 3 от първия Швейцария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР