Националният селекционер по футбол - Ясен Петров, гостува в предаването

...
Националният селекционер по футбол - Ясен Петров, гостува в предаването
Коментари Харесай

Националният селекционер Ясен Петров: Има пропаст между поколенията

Националният селекционер по футбол - Ясен Петров, гостува в предаването " Неделята на NOVA ", където показа детайлности за атмосферата в националния тим преди идните контроли на " лъвовете ".

" Започнах от улицата. Ходих с бутонки за 5 и 50. С тях вървях и на учебно заведение. Ходихме с колело на подготовка ", съобщи Ясен Петров пред Нова телевизия.

" В Китай отпътувах да играя безусловно инцидентно. След като завърши кариерата ми, бях решил да се завърна и да стана треньор там. Не е елементарно. Ние отидохме с добър екип, само че ни бе ужасно мъчно, минахме през какво ли не. Заложихме на двама българи и с помощта на тях постигнахме триумф. Нямаше нито един безценен чужденец при нас и успяхме все пак. "

" Аз си имам фантазии - пожелах си да съм треньор на Левски, след това си пожелах да съм треньор в Китай, по-късно да съм народен селекционер. Надявам се с поддръжката на хората да създадем добър колектив. Ние нямаме огромни фигури, само че тим може да се направи ", съобщи Петров.

" Тази история има и предистория. В първия мач с Швейцария, Петкович ми подари фланелка и научих нещо от него. Във втория мач с Италия тимът им се бе прегърнал. Ние го направихме на третия мач. Това са дребни елементи, които може да подобрим. "

" Подмяната би трябвало да става доста последователно. Ако привлечеш един човек прекомерно рано, е доста рисковано от психическа позиция. Трябва да му дадеш в вярното време, с цел да си хване шанса. Няма ход, който да не е логичен. Ние непрекъснато гледаме да сме точни, да създадем колектив, хората да се усещат удобно и като дойдат, да желаят да играят за националния. "

" Навремето имахме футболисти, които са основани от страната. Има една бездна сред поколенията. До 16-17 години имаме страхотни гении и по-късно всичко пропада. Аз откровено се надявам младите момчета в този момент да заловен шанса в идните мачове. Аз не се опасявам от мощни тимове. Защо да не играеш против международния първенец? Каквото и да стане, това е опит. Ти даваш късмет на хората, ние ще им предложим оптимален комфорт - това са мачовете. Да, не сме на Европейско, само че все едно сме. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР