Националният селекционер на Република Корея Юрген Клинсман призова властите в

...
Националният селекционер на Република Корея Юрген Клинсман призова властите в
Коментари Харесай

Юрген Клинсман призова Китай да освободи корейски национал

Националният селекционер на Република Корея Юрген Клинсман прикани управляващите в Китай да освободят преди Коледа футболния национал Дюн-хо Сон, който бе задържан преди няколко месеца по съмнения за корупция, за които няма доказателства съгласно немския треньор, съобщи Агенция Франс Прес.

31-годишният халф, който играе за китайския тим Чандун Тайчан, е арестуван от месец май в страната. Той е упрекнат, че е " получил подкупи от частни лица ", съгласно китайския министър на външните работи, който не е дал никаква спомагателна информация след тази дата.

През май корейската организация Йонхап съобщи, че националът " е бил разпитан от управляващите, които се занимават с публичната сигурност на провинция Ляонин ", като прибави, че той ще се употребява с консулска поддръжка.

" Ние имаме единствено едно предпочитание за Коледа... това е освобождението на Дюн-хо Сон, тъй като до през днешния ден не са посочили нито едно доказателство, че той е направил нещо нелегално ", сподели Клинсман пред медиите след успеха на Република Корея над Китай с 3:0 в международна подготовка за Мондиал 2026.

" Надяваме се китайското държавно управление да го освободи преди Коледа, с цел да може той да се прибере при фамилията си ", добави германецът.

Китай " преглежда всички случаи съгласно правото и пази правата и ползите на забърканите страни, разяснява Мао Нин, който е представител на министерството на външните работи.

Футболистът има към двадесет мача за националния отбор, като взе присъединяване в три от четирите мача на Република Корея на Световното състезание в Катар в края на 2022.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР