Длъжностни лица започват разследване какво е причинило катастрофата на автобус с 40 ученици в пропаст, убивайки 2 възрастни

...
Националният съвет по безопасност на транспорта и полицията на щата
Коментари Харесай

Националният съвет по безопасност на транспорта и полицията на щата Ню Йорк разследват какво е причинило автобус, превозващ десетки гимназисти, да се разбие в пропаст, убивайки двама възрастни на борда.

Очаква се разследващ екип да пристигне на мястото на катастрофата, на междущатска магистрала 84 в град Уаянда - на около 70 мили северозападно от Ню Йорк, в петък сутринта, каза NTSB.

Автобусът, който беше пълен с десетки ученици и четирима възрастни, беше на път за събитие на група в Пенсилвания. Автобусът, който беше пълен с десетки ученици и четирима възрастни, беше на път за събитие на група в Пенсилвания. NBC Ню Йорк/AP

Предварителната информация показва, че дефектна предна гума може да е допринесла за катастрофата, съобщиха властите в четвъртък вечерта, но разследването на фаталния инцидент продължава.

Автобусът – заедно с още петима – пътуваше в четвъртък за събитие в лагера на групата в Пенсилвания, се казва в изявление на училищния район Farmingdale, който е в Лонг Айлънд.

Властите отговориха на обаждане за „катастрофа с преобръщане на търговски автобус“ около 13:12 часа. В четвъртък подполковник Ричард Мазоне от полицията на щата Ню Йорк каза по време на вечерна пресконференция.

На борда на автобуса е имало 40 ученици от гимназия Farmingdale и четирима възрастни, каза Мацоне.

Двамата възрастни, които загубиха живота си, бяха идентифицирани като Джина Пелетиер, на 43 години, и Беатрис Ферари, на 77 години.

Няколко души също бяха ранени, включително петима в критично състояние, добави Мацоне. Той не даде повече подробности за тези наранявания. Те са откарани в шест болници в района, добави той.

Писъци, хаос и бързо спасяване

За много ученици във Фармингдейл четвъртък започна с вълнение, тъй като те се впуснаха в планираното си пътуване с група, каза изпълнителният директор на окръг Насау Брус Блейкман по време на пресконференцията. Farmingdale се намира в окръг Насау.

„Те бяха членове на групата в гимназията Фармингдейл, (със) техните приятели, техните другари, заедно, те имаха планиран уикенд, изпълнен с забавление и наслаждаване на тяхното музикално изкуство“, каза Блейкман. „За съжаление, денят завърши с трагедия.“

Длъжностни лица благодариха на първите респонденти за бързата им реакция в четвъртък, като казаха, че тяхната работа е спасила животи. Длъжностни лица благодариха на първите реагиращи за бързите им действия в четвъртък, като казаха, че работата им е спасила животи. NBC Ню Йорк/AP

Автобусът, в който пътуваха 40 студенти, „буквално се свлече в 50-футово дере“, каза губернатор Кати Хочул. Въздушни изображения от филиали на CNN показват големия автобус, който лежи на една страна след падането си, заобиколен от дървета.

„Представете си страха, писъците и последствията, когато тези гимназисти, много от които първокурсници, бяха заобиколени от този хаос. Но те издържаха, бяха силни и в рамките на 45 минути, благодарение на усилията на невероятна екипна работа, тези млади хора и възрастните бяха спасени.”

В по-късна публикация в X, бивш Twitter, губернаторът благодари на първите реагиращи „за бързите и героични действия“ на мястото.

Множество противопожарни и спасителни служби се отзоваха на местопроизшествието, каза губернаторът в четвъртък, „буквално бягайки в опасност, несигурен дали този автобус може да експлодира или не“.

„Единственият съвет, който мога да дам на някого тази вечер, е да прегърнете децата си много силно, животът е много ценен и нашите деца започнаха днес с мисълта, че ще прекарат прекрасен уикенд с приятелите си“, каза Блейкман по време на пресконференцията.

„Ако не беше (правоохранителните органи и лицата за първа помощ) и всичко, което направиха, щяхме да загубим повече (хора) и те нямаше да получат грижите толкова бързо, колкото направиха“, добави той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР