Националният съвет на СДС номинира Илия Лазаров за евродепутат на

...
Националният съвет на СДС номинира Илия Лазаров за евродепутат на
Коментари Харесай

Националният съвет на СДС номинира Илия Лазаров за евродепутат

Националният съвет на Съюз на демократичните сили номинира Илия Лазаров за евродепутат на съвещанието си предишния четвъртък. Лазаров е основен секретар на синята партия.

 

Илия Лазаров ще е единственият представител в общата листа с ГЕРБ за евровота и най-вероятно ще бъде на шеста позиция.

 

Националният съвет е избирал сред ръководителят на сините Румен Христов, Илия Лазаров и досегашния евродепутат Александър Йорданов. Най-много номинации имал Илия Лазаров, който е посланик от кариерата с пет непознати езика. Затова и разумно Румен Христов се отказал в негова изгода.

 

Илия Лазаров описа в ефира на радио " Фокус " по какъв начин е протекло събранието: " Председателят (Румен Христов) изрично сподели, че си прави отказ и то съответно в моя изгода. Ние с него си партнираме в политиката повече от 30 години. От 1992 година сме доста положителни другари и сътрудници, работим в разнообразни сфери, бяхме при президента Петър Стоянов, той беше основен секретар, аз бях шеф кабинет. И бяхме единствените на тези две длъжности, които за целия интервал от 5 години не са се скарали, а си не престават партньорството. "

 

Александър Йорданов имал номинации от Варненската конструкция, само че нейните представители по някаква причина не се явили на Националния съвет, с цел да я защитят.

 

Илия Лазаров е основен секретар на Съюз на демократичните сили от юли 2018 година Бил е депутат от Съюз на демократичните сили в парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 45-ото Народно заседание.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР