Националният съвет на ПП Зелено движение, част от коалицията ПП-ДБ,

...
Националният съвет на ПП Зелено движение, част от коалицията ПП-ДБ,
Коментари Харесай

Зелено движение - част от Демократична Бълария, няма да подкр...

" Националният съвет на Политическа партия Зелено придвижване, част от обединението ПП-ДБ, поддържа решението на Националното заседание на партията от 2021 година, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ. В хода на преговорния развой не бяха подкрепени нашите оферти за задължения в законодателната стратегия ", показват от партията в известие до медиите.

" Силно сме обезпокоени от цялостното отменяне на Тодор Тагарев като претендент за министър на защитата по време на преговорния развой, от отхвърли на ГЕРБ от фиксиране на периоди за промени в службите и правосъдната власт и пълзящата путинизация на българскота политика ", безапелационни са те.

 

" Политическа партия Зелено придвижване ще поддържа проектокабинет единствено при ясни гаранции за антикорупционна и природозащитна политика ", показват от партията.

 

Към момента " Зелено придвижване " има четирима депутати, които са част от парламентарната група на ПП-ДБ. Това са Даниела Божинова (понастоящем съпредседател на партията дружно с Тома Белев), Васил Тодев, Илина Мутафчиева и Владислав Панев.

 

за сформиране на кабинет. Оказа се обаче, че половината от министрите изобщо не са давали единодушие за подобен кабинет.

 

В проектокабинета на ГЕРБ министър на защитата е не проф. Тодор Тагарев, както до момента, а Христо Гаджев, все още народен представител от ГЕРБ.

Вчера от ПП-ДБ показаха г, че проектосъставът на ГЕРБ-СДС не е координиран с тях.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР