Националният съвет на Да, България е дал мандат на председателя

...
Националният съвет на Да, България е дал мандат на председателя
Коментари Харесай

Христо Иванов получи мандат да води преговорите за съставяне на правителство |

Националният съвет на " Да, България " е дал мандат на ръководителя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят договаряния за сформиране на държавно управление , заяви пресцентърът на партията.

Изборните резултати на снощното съвещание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да приготви Националната конференция за избор на управление на партията. Следващата седмица се чака и ново съвещание на Националния съвет, на което ще бъдат оценени резултатите от вота. Очаква се и да бъде избрана датата, на която ще бъде призован най-висшият конгрес на " Да, България ".

Народно събрание е изслушал информация от Христо Иванов за диалозите през вчерашния ден с " Продължаваме промяната ". Очаква се и останалите две обединения в обединението " Демократична България " - ДСБ и Зелено придвижване, да получат мандати за договаряния, с цел да може Демократична България да взе участие като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев организираха рамкови лидерски срещи с " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". По думите на Петков желанието е да бъде препоръчано съдружно съглашение. След диалозите Петков заключи, че обединенията, с които се е срещал, осъзнават какъв брой е значимо да имаме държавно управление.

Христо Иванов пък уточни, че в главните цели и че не са обсъждани съответни постове. 

В идващите дни би трябвало да бъдат излъчени работни групи по тематики и те да приказват по стратегии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР