Националният съвет на Да, България“ даде мандат на ръководството си

...
Националният съвет на Да, България“ даде мандат на ръководството си
Коментари Харесай

И „Да, България“ даде зелена светлина за обединение с „Промяната“

Националният съвет на „ Да, България “ даде мандат на управлението си да договаря за предизборно или следизборно съдружно съглашение с „ Продължаваме промяната “. Това оповестиха от пресцентъра на партията късно нощес.

Ден по-рано същото направи и другия сътрудник в обединението „ Демократична България “ – ДСБ.

Решението на „ Да, България “ е в две направления – подписване на съдружно съглашение с Политическа партия и правене на взаимна управническа стратегия. А заявената цел – първо място на предварителните избори през април.

„ Националният съвет на „ Да, България “ разиска политическата конюнктура в страната и оцени със угриженост рисковете от задълбочаващата се политическа рецесия и налагащия се модел на президентско ръководство. Страната губи посока и се трансформира в лесна цел за хибридни офанзиви и отровен популизъм “ , се споделя в позицията.

Партията на Христо Иванов препотвърждава, че в бъдещите съдружни дейности ще се управлява от целите, които бяха обрисувани и при опитите за сформиране на държавно управление в 48-ото Народно заседание – приемане на България в Шенген, влизане в Еврозоната, „ депутинизация “ на страната и подсилване на националната сигурност, в т. ч. обезпечаване на енергийна самостоятелност от Москва, осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност и осъществяване на правосъдна промяна.

Волята за обединяване на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ за изборите на 2 април набра скорост през последните седмици, а през уикенда представители и на трите съществени обединения – ДСБ, „ Да, България “ и Политическа партия обявиха упоритост то да стане първа политическа мощ в 49-ия парламент.

Преди изборите за 48-ия от „ Демократична България “ насочиха същата покана към Политическа партия, само че тогава Кирил Петков и Асен Василев я отклониха – с мотив, че подобен съюз не би дал основна добавена стойност към резултатите им. Въпреки това двете обединения резервираха общите си политически дейности в границите на отиващото си национално заседание. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР