Националният съвет на БСП вчера даде мандат на Корнелия Нинова

...
Националният съвет на БСП вчера даде мандат на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Ново 20: Пленумът не дал разрешение на Нинова за кабинет, а само за разговори

Националният съвет на Българска социалистическа партия през вчерашния ден даде мандат на Корнелия Нинова да води договаряния с останалите ръководители на политически партии. Но единствено до такава степен - не сме давали мандат за сформиране на държавно управление, съдружни формули, имена и метод на присъединяване.  До през вчерашния ден бях сдържан черноглед за реализацията на третия мандат, само че след вчерашните изявления на политическите водачи към този момент не съм толкоз сдържан, заяви председателят на Софийската организация на Българска социалистическа партия Иван Таков по Българска национална телевизия. 

По думите му даже да няма държавно управление, една такава среща е опция да стартира възобновяване на разговора сред партиите. Социолозите споделят, че след предварителните избори обстановката ще е съвсем същата, по какъв начин ще се направи държавно управление?, стимулира се Таков. 

И добави: Когато дебатът слезе на равнище личностни нападки е доста мъчно да се откри компромис за сформиране на държавно управление. Затова е хубаво да се възстановява разговорът в българския парламент, с цел да има постоянно държавно управление. 

Той разяснява, че сега Българска социалистическа партия не е в добра кондиция. И тази наклонност би трябвало да бъде обърната, което изисква ясни и съответни политики и оферти от управлението на партията. Затова е значимо какво ще се случи на конгреса на партията през февруари, сподели още Иван Таков.

На форума ще се гледат идея за нов правилник и насоки за нова стратегия, чакам да се дебатира съществено по тези тематики и това да стане основа за предизборна стратегия на Българска социалистическа партия, сподели още той. 

В дневния ред не попада промяна на водача, само че конгресът може да реши всичко, да промени дневния ред, в случай че има нужда, изясни още ръководителят на столичните социалисти. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР