Националният съвет на БСП изпълни волята на соцлидера Корнелия Нинова

...
Националният съвет на БСП изпълни волята на соцлидера Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Пленумът послуша Нинова, махна Жаблянов

Националният съвет на Българска социалистическа партия извърши волята на соцлидера Корнелия Нинова и с повече от 60 гласа поддържа нейното предложение Валери Жаблянов да бъде отхвърлен от Изпълнителното бюро. Преди това някогашният зам.-шеф на Народното събрание се опъна и отхвърли самичък да си подаде оставката. В неговаа отбрана се изказаха   Георги Пирински, Атанас Мерджанов и Велислава Дърева. При гласуването обаче над 60 души поддържаха предлагането Жаблянов да бъде отхвърлен, а едвам десетина дадоха вота си за него. Около 20 пък се " въздържаха ".

С 92 гласа " за " и 7 " срещу " пленумът одобри предложените от Нинова нови седем попълнения в изпълнителното бюро. Това са някогашният строителен министър Асен Гагаузов, общинският консултант от СОС Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, както и ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски.

Идеята на Нинова е по този метод да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Соцлидерът настояла повече депутати в Изпълнителното бюро, с цел да се усъвършенства връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на локалната власт.

Предстои да се избере и началник на предизборния щаб за локалните избори наесен, като най-вероятно това ще бъде дясната ръка на Нинова - Кирил Добрев,
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР