Националният природонаучен музей при Българската академия на науките (НПМ-БАН) ще

...
Националният природонаучен музей при Българската академия на науките (НПМ-БАН) ще
Коментари Харесай

НПМ при БАН ще отбележи Международния ден на птиците

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките (НПМ-БАН) ще означи Международния ден на птиците - 1-ви април, взаимно с Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Това осведомят от НПМ-БАН в своята Facebook страница.

Учените и природозащитниците са подготвили специфична игра " Градски птици в музея " за посетителите на музея. Участниците ще би трябвало да открият в експозиция 31 типа от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София. За сполучливо справяне със задачата са планувани и награди. Птичето царство е ситуирано в две от залите на втория етаж в музея, показват от научната институция.

Международния ден на птиците, който се отбелязва на 1-ви април, е един от най-старите празници в екологичния календар и е разгласен по силата на Конвенцията за отбрана на редките птици още през 1906 година Това е една от първите природозащитни дати в интернационалния календар, посредством която хората декларират своята угриженост за опазването и съхраняването на дивата природа на планетата ни.

В София могат да се следят 312 типа птици, което е повече от половината от общо 420 типа, открити в страната ни, припомнят от НПМ-БАН.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР