Националният превозвач на Турция - Turkish Airlines предлага 865 млн.

...
Националният превозвач на Турция - Turkish Airlines предлага 865 млн.
Коментари Харесай

Второто най-голямо летище на Турция може да има нов собственик срещу $865 милиона

Националният транспортьор на Турция - Turkish Airlines предлага 865 млн. $, с цел да купи мажоритарен дял от второто най-голямо летище в страната - истанбулското " Сабиха Гьокчен ", оповестяват източници на Bloomberg.

Авиокомпанията е подготвена да даде сериозната сума, с цел да придобие 80% от интернационалното летище от сегашния притежател Malaysia Airports Holdings.

Летището, ситуирано в азиатската част на Истанбул, е второто най-натоварено в Турция, като по публични данни е обслужило над 31 млн. пасажери през 2017 година

Turkish Airlines е най-голямата турска самолетна компания и една от най-големите в света. Тя лети до 302 дестинации в 120 страни на 5 континента - нещо, с което не може да се похвали никоя друга самолетна компания. Превозвачът към този момент употребява " Сабиха Гьокчен " като една от своите бази.

 Турската самолетна промишленост пораства 3 пъти по-бързо от международната
Турската самолетна промишленост пораства 3 пъти по-бързо от международната

Превърнали сме се в топ състезател в бранша, гордеят се локални компании

Ако договорката бъде осъществена, тя ще означи смяна в тактиката на малайзийската компания. Изпълнителният шеф Бадлишам Газали съобщи през март, че компанията търси сътрудници, които да купят миноритарен дял, а 10 евентуални претенденти са показали интерес.

Malaysia Airports беше част от консорциум, който завоюва контракт за употреба на летището от 2.2 милиарда $ през 2007 година

През 2013 година тя се съгласи да усили присъединяване си в летището до 60%, като закупи 40%-ен дял от индийския й сътрудник GMR Infrastructure за 258 млн. $. Malaysia Airports купи останалите 40% от турската Limak Holding през 2014 година за 327 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР