Националният план за въвеждане на еврото трябва да бъде разгледан

...
Националният план за въвеждане на еврото трябва да бъде разгледан
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Министър Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера

Националният проект за въвеждане на еврото би трябвало да бъде прегледан и от Комисията по бюджет и финанси, и от народните представители, съобщи на брифинг пред медиите в коридорите на Народното събрание Любомир Каримански от " ИТН " (ИТН) във връзка това, че през днешния ден се чака държавното управление да вземе решение за приемането му. 

" Само преди 20 дни доста остро беше подложен въпросът за еврозоната и да си спомним кои от народните представители се интересуваха най-вече от този въпрос. Да напомним също по този начин, че в случай че ползата беше толкоз огромен, това трябваше да е тяхна декларация, а не наша. " Възраждане " преди 20 дни гласоподаваха за един избор по тъкмо избран метод, а през днешния ден мълчат по тематиката ", уточни още Каримански. 

Той съобщи, че желаят да им бъде показан този народен проект, с цел да са сигурни, че курсът 1.95583 ще залегне там и ще бъде отразен. 

" След това процесът по евакуиране на националната валута е извънредно комплициран и сложен , желаеме да знаем по какъв начин ще се включи в този народен проект, кои органи са включени, ангажирани са органите на Министерство на вътрешните работи, по какъв начин ще е разпределено времето ", добави Каримански. 

По думите му, влизането в еврозоната и приемането на еврото у нас ще усили устойчивостта на стопанската активност в страната. " Не на последно място е и по какъв начин ще устоим на шока от инфлацията, защото той е определящ ", сподели още той и уточни: " Този проект не би трябвало да бъде одобряван небрежно и натъмно, а би трябвало да е показан на народните представители в Народното събрание ". 

" Не знам дали си давате сметка какво се пробва да направи финансовият министър ", попита Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

" Толкова значимо нещо, като Плана за приемането на еврото, той се пробва да го взема решение еднолично, без да се допита до Народното събрание. Ние сме парламентарна република. Министерски съвет е изпълнителна власт и извършва решенията на Народното събрание. Това е все едно бюджетът финансовият министър да си го разпише самичък, да не го покаже на депутатите и да го работи, както му отърва. Този парламент е тук, с цел да се разисква в необятен кръг, да имат и всички жители достъп до тази информация и тогава да се вземе информация. А финансовият министър Асен Василев се пробва да работи като самовластник във финансовата сфера. Това е неприемливо ", сподели още Йорданов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР