Националният отбор за юноши до 18 години ще участва на

...
Националният отбор за юноши до 18 години ще участва на
Коментари Харесай

Мартин Стоев: Минималната цел е място в шестицата

Националният тим за юноши до 18 години ще взе участие на европейското състезание в Италия, което стартира от събота. На откритата подготовка в зала " Христо Ботев " треньорът Мартин Стоев приказва пред медиите. Ето какво показа:

- Доволен ли сте от подготовката и по какъв начин протече тя?
- Направихме добра подготовката. Имахме две леки контузии, които към този момент отшумяха. Иначе всичко останало е добре и съм удовлетворен. Вече сме най-после. Надявам се на следващия ден, когато създадем PCR проби на състезателите, да няма позитивни и всички да са здрави.

- Направихте по-дълга подготовка.
- Да, отбелязахме 38 дни подготвителен развой. По принцип положителният лагер е сред 45 и 50 дни, в случай че започнеш от нулата. При нас не беше по този начин. Все отново 90% от момчетата играха състезание за юноши до 20 години. То приключи осем дни преди да стартира подготовката, тъй че състезателите не започнаха от нулата и времето е задоволително.

- С какви настройки тръгвате предвид на триумфите и предишното на тима ни?
- Тук става въпрос за деца, не за мъже. За това няма минало. Има единствено настояще и бъдеще, тъй като те се трансформират и се развиват. Едни повече, други по-малко. Не знаем противниците до къде са стигнали. Минало е една година. Така че, каквото е било – било, ние започваме от 0:0. Отиваме в Италия да се борим и ще излизаме във всеки мач за победа. Иска ми се след края на дуелите всеки един да си каже: „ Аз дадох максиума от себе си и съм удовлетворен! “ Тогава ще спим умерено. Тогава, даже и да ни победят, значи са били по-добри от нас. А не тъй като ние сме играли едва. Надявам се ние да сме се развили повече от другите или най-малко на същото равнище.

- Имате ли информация за противниците?
- От януари действително – не. Тогава се изиграха няколко районни шампионата на Европа, като нашето балканско състезание. Оттам имаме записи. Но по-късно, към този момент 7-8 месеца, никой не е играл. Не е наша уязвимост, че нямаме информация. Това е действителността.

- Всички влизате " на сляпо " на европейското.
- Общо взето – да. Отиваме и разчитаме на личните си умения.

- Попаднахме с Италия в домакинската група. Как ще коментирате жребия?
- Жребият беше изработен по този начин, че можеше да бъде дирижиран. Лошото е, че не е действителен. Защото това е чоп по класация на батковците им. А не за нашата възраст. Но по този начин работят в CEV и ние нищо не можем да създадем. Най-облагодетелствани са момчетата на Виктор Карагьозов (най-малките национали), тъй като те наследяват нашата класация. Лошото е, че тимът на Найден Найденов (юноши до 20 години) неучаствайки на европейско състезание, не взима и точки. Догодина ние ще наследим неговата класация, която ще е неприятна най-вероятно. И един ден, нека не се постанова, можем и да не участваме в някое състезание.

- Какви са задачите за Евроволей 2020 в Италия?
- Аз постоянно се целя в първото място. Вече не знам дали ще е действително, тъй като не знаем противниците по какъв начин са се развили за тази година. Но в случай че би трябвало да си кажем минимална цел, това оначава да се класираме за международно състезание следващата година. С други думи да сме в шестицата на европейското.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР