Националният отбор по волейбол не успя да се класира за

...
Националният отбор по волейбол не успя да се класира за
Коментари Харесай

Волейболистите отпаднаха от Световната лига след загуба с 1:3 от Аржентина

Националният тим по волейбол не съумя да се класира за финалите в Световната лига, откакто отстъпи с 1:3 (16:25, 21:25, 25:23, 19:25) от Аржентина. България остава на 9-о място с 10 точки от 4 победи и 5 загуби.

Нищо в играта на момчетата на Пламен Константинов не се получаваше, като на равнище бяха само центровете и епизодични прояви на Розалин Пенчев. Аржентинците приключиха с двойно по-добри индикатори при блокадите и сервисите и в основните моменти играха по-добре.

Още преди началото на мача българските волейболисти получиха два подаръка, които улесниха оптимално задачата им за класиране на финалите на Световната лига.

Първо Франция, който е сигурен финалист, победи с 3:0 Белгия, а по-късно Съединени американски щати остави Полша отвън борда. Янките надвиха над международния първенец в Лодз и помогнаха на България.

Срещата с Аржентина обаче по никакъв метод не стартира добре за България. В състава на Пламен Константинов липсваше въодушевление и хъс за успеха. Първото техническо спиране пристигна при две точки задатък за аржентинците – 8:6.

Българският състав не откри отговор на положителните офанзиви на Бруно, който беше непогрешим в офанзива. Втората пауза пристигна при три точки задатък за домакините, а Пламен Константинов потърси смяна с включването на Георги Сеганов и Жани Желязков вместо Георги Братоев и Цветан Соколов.

И това не донесе нужния резултат, а Аржентина завоюва първата част с 25:16.

Във втората част Сеганов остана на полето, само че Аржентина беше тимът, който диктуваше темпото. Гаучосите поведоха, само че България имаше нежен задатък от една точка при първата техническа пауза – 8:7.

Оттам насетне обаче обстановката от първия гейм се повтори. Бруно и Поглажен бяха съвършени в офанзива, а в отбрана аржентинците вадеха невероятни топки.

Домакините играха въодушевено, подкрепяни от над 10 хиляди души в залата " Орфео Супердромо " и всичко им се получаваше. Силната игра на аржентинците обезврежда и най-силния детайл на българския тим блокадата.


© fivb.org

До средата на втория гейм българският отбор имаше единствено една обсада, против 7 за домакините. За разлика от мача със Сърбия на равнище не беше и Цветан Соколов, който рядко завършваше офанзивите.

Аржентинците затвориха втората част с 25:21.

Третият гейм продължи по същия метод, както се развиваха и предходните два. Българският тим мъчно намираше решение на положителната игра на домакините. Първата пауза пристигна при 8:7 за Аржентина.

Едва след влизането на Тодор Скримов на полето последва по-голям риск за българите при начален удар. Комбинация от сервис-блок докара до 13:10 и първо повеждане в гейма за отбора.

След доста драми геймът въпреки всичко беше затворен от Българяи с 25:23 и доста мощни изяви на резервата Скримов и Йосифов при мрежата.

Четвъртият гейм стартира с доста нерви и игра точка за точка. Едно решение на съдиите и на екипа за видеоповторение ядоса Константинов, който даже получи жълт картон поради невъздържаната си реакция.

Резултатът се движеше точка за точка до първата техническа пауза, след която аржентинците съумяха да пернат с 3 точки и не сгрешиха до края. Домакините усилиха прединната си, затваряйки гейма с 25:19.


© fivb.org

Като негатив в представянето на волейболистите в Световната лига остават загубите от Аржентина, които направиха общо 3 победи в конкуренцията, две от които пристигнаха против България. Натежа и загубата от Канада във Варна, която лиши тима от класиране за финалната шестица.

За финалния шампионат в Бразилия се класират домакините, Франция, Сърбия, Русия, Канада и Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР