Националният отбор на Хърватия елиминира Англия на полуфиналите на Мондиал

...
Националният отбор на Хърватия елиминира Англия на полуфиналите на Мондиал
Коментари Харесай

Хърватия е 13-ият отбор, който ще спори за световната титла

Националният тим на Хърватия отстрани Англия на полуфиналите на Мондиал 2018 и реализира най-големия триумф в относително късата си история. Хърватите надминаха достижението си от 1998 година, когато стигнаха до полуфиналите, само че изгубиха от бъдещия първенец Франция. Любопитното е, че точно " петлите " ще са противник на Лука Модрич и компания в разногласието за купата на 15 юни.

Хърватия е 13-ата страна (и десета от Европа), която ще взе участие на край на международно състезание. До момента този късмет са имали Бразилия, Германия, Италия, Аржентина, Уругвай, Англия, Франция, Холандия, Испания, Чехословакия, Унгария и Швеция.

За отбелязване е фактът, че в никакъв случай досега тим от Балканите не беше стигал до финалния мач. Хърватите го направиха, откакто не завоюваха нито един мач от елиминациите в постоянното време. На осминафиналите възпитаниците на Златко Далич изхвърлиха Дания след дузпи, на четвъртфиналите се оправиха по същия метод с домакина Русия, а на полуфинала надделяха в продълженията Англия.
Мондиал 2018 1/2 кръг, сряда 11 юли  Хърватия 2:1краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР