Националният отбор на Чехия успя да надвие Полша с 94:84

...
Националният отбор на Чехия успя да надвие Полша с 94:84
Коментари Харесай

Страхотна Чехия пребори Полша в края и си осигури поне Топ 6 на Мондиал 2019

Националният тим на Чехия съумя да надвие Полша с 94:84 (23:23, 20:12, 21:28, 30:21) и си обезпечи най-малко шестото място на Световното състезание в Китай. Тимът на Ронен Гинцбург позволи проваляне в четвъртфиналната си борба през вчерашния ден против Австралия през вчерашния ден, само че през днешния ден бе като прероден и не се даде на коравите поляци.

Полша откри ритъма си още при започване на първата четвърт, излизайки напред с 9 точки актив. Силни минути на плеймейкъра на Чехия Томаш Саторански освен изравниха резултата, само че и дадоха точка преднина на чехите. Поляците се добраха до равенството в края на частта посредством панер в последната секунда на Дамиан Кулиг - 23:23.

Маджарите се показаха доста по-солидно във втората четвърт, макар че още веднъж изоставаше при започване на интервала. Саторански и Бохачик не разрешиха разпределяне и помогнаха на тима си да направи серия от 16:3, с цел да излезе напред с 8 точки на почивката - 43:35 за Чехия.

Доминацията им продължи и в третата част, когато бе доближи и най-голямата си разлика - 11 точки при 48:37. Въпреки това Дружина полска отхвърлиха да се предадат толкоз елементарно мача и дадоха отговор със серия от 9:0, което им разреши да се приближат оптимално покрай своя конкурент - 64:63 за Чехия в края на третата четвърт.

Четвъртата част показва страхотната душeвност и балансираност, която чехите демонстрират от началото на шампионата. Поляците излязоха напред след панер на Ей Джей Слоутър за 79:78, само че по-късно бяха безсилни против напъните на съперника си. Първо Балвин ги изведе напред с две точки преднина, по-късно тройка на Хрубан направи разликата 5 точки, а късни кошове на Саторански и още веднъж Войчех Хрубан стигнаха на чехите, с цел да се поздравят с успеха - 94:84.

Войчех Хрубан наниза 24 точки и взе 12 битки за Чехия. Звездата Томаш Саторански вкара 22 точки и подаде 12 асистенции, а Яромир Бохачик добави с 21 точки. За Полша Адам Вачински бе над всички с 22 точки, Ей Джей Слоутър и Дамиан Кулиг прибавиха по 12, а Матеуш Понитка вкара 11 точки за отбора си.

Двата тима ще изиграят по още един мач на шампионата в събота - Полша се изправя против Съединени американски щати от 11:00 в мач за 7-ото място, а Чехия и Сърбия ще спорят за 5-ата позиция от 15:00.

СТАТИСТИКА!

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР