Националният отбор на България за жени под 18 години се

...
Националният отбор на България за жени под 18 години се
Коментари Харесай

Българските националки по волейбол под 18 години започнаха подготовка за втората евроквалификация

Националният тим на България за дами под 18 години се събра за микролагер преди втората подготовка за европейско състезание по волейбол. Тимът, воден от Антонина Зетова, ще организира общо пет тренировки в столичната зала " Христо Ботев " от понеделник до сряда (19-21 февруари).

България ще направи нов опит да завоюва квота за шампионата при дамите под 18 години. ЕвроВолей 2024 в тази възрастова група ще се организира в Румъния и Гърция от 1 до 13 юли. Младите " лъвици " бяха доста покрай класиране по-рано през годината, откакто доближиха до край в първия регионален квалификационен шампионат, извършен в София. Там обаче отстъпиха пред Турция с 2:3.

Националките попаднаха в Група Е на втория квалификационен кръг (11-14 април). Там ще спорим с тимовете на Дания, Литва и домакина Австрия. По правилник на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) в групите се играе по системата " всеки против всеки ", а на база извънредно класиране квоти получават тимовете, заели първо място в петте групи, и четирите най-хубави втори тимове. Двубоите от нашата група ще се играят в състезателен център " Ландес " наоколо до Виена.

Зетова ще събере своите избранички за истински лагер на 18 март. По време на него са планувани три контроли против Испания, чийто тим ще дойде у нас. Проверките в София ще се проведат в три поредни дни - 28, 29 и 30 март.

Програма на България за европейската подготовка в Австрия :

11 април против Дания от 20:30 ч. (българско време)
12 април против Литва от 20:30 ч.
13 април против Австрия от 20:30 ч.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР