Националният отбор на България ще се завърне на Европейското първенство

...
Националният отбор на България ще се завърне на Европейското първенство
Коментари Харесай

Иван Алипиев: Не се притеснявам, чувствам се добре в отбора

Националният тим на България ще се завърне на Европейското състезание по баскетбол след повече от 10-годишно наличие. На 1 септември състезателите на Росен Барчовски ще открият шампионата на Стария континент с мач против един от най-титулуваните отбори в последните години – Испания.

Двубоят от Тбилиси с начален час 14:30 ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3. 30 минути по-рано стартира студийната стратегия.

Почти всички от селекцията на Росен Барчовски са безспорни дебютанти на сходен конгрес. Опит имат само капитанът Чавдар Костов и крилото Александър Янев. Те, дружно със щаба в лицето на Барчовски и помощниците му Георги Давидов и Димитър Ангелов, както и лидерът на делегацията ни – изпълнителният шеф на федерацията по баскетбол Филип Виденов, ще имат сложната задача да предадат опита си от последните участия на националите ни на Европейско състезание.

И въпреки без опит на Евробаскет, огромна част от отбора ни въпреки всичко има самочувствието да е играл доста мачове за мъжкия ни народен тим. В това отношение с минимум опит е крилото Иван Алипиев.

Преминал през цедката на елитното колежанско състезание в Съединени американски щати юношата на БУБА Баскетбол единствено до преди няколко месеца беше на кръстопът в професионалната си кариера. Тежка травма го спря за дълго време от присъединяване в мачовете на своя Лойола оттатък Океана. Днес Иван Алипиев е част от групата от 12 играчи, които ще пазят достойнството на България на Евробаскет.

„ След лагера в Панагюрище бях уверен, че заслужавам това. Представих се добре и в контролите в Чехия, а по-късно играх и в мачовете от предквалификациите за Евробаскет 2025. Не се тормозя, усещам се добре в тима “, разяснява Алипиев от Тбилиси.

„ Все отново, няма по какъв начин да не си помисля, че животът е чудноват кръг. Като се сетя къде бях преди няколко месеца… Контузен, изпълнен със подозрения. После си споделих: „ Хей, толкоз играчи са минали през доста повече тежки контузии и играят на най-високо ниво… Ето, в този момент ходя на Европейско състезание и съм окуражен да възползвам до последно от предоставената опция и да сграбча възможностите си “, показа още Иван Алипиев.

Националите към този момент са в цялостен състав, откакто тази нощ в хотела на тима в грузинската столица дойдоха Алекс Симеонов и с изпълнителният шеф Филип Виденов.

Днес тимът ще има първа публична подготовка в зала „ Тбилиси Арена “. Другите мачове от първия ден на шампионата в нашата група са Турция – Черна гора и Грузия – Белгия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР