Националният отбор на България по футбол за юноши до 17

...
Националният отбор на България по футбол за юноши до 17
Коментари Харесай

България загуби от Швеция на старта на квалификациите за Евро 2023 за юноши до 17 години

Националният тим на България по футбол за юноши до 17 години загуби от Швейцария с 0:2 в Сливен. Двубоят е част от квалификационната акция за европейското състезание през 2023 година.

Двете попадения за швейцарците бяха дело на Ботели. Футболистът на Борусия Мьонхенгладбах беше прецизен първо от дузпа в добавеното време на първата част, отсъдена за нарушаване против Грандо в наказателното поле.

В 65-ата минута още веднъж Ботели преодоля стража на България Марио Младенов. Десет минути по-късно капитанът на гостите Демир Джемалия нацели гредата на нашата врата.

След три дни националният ни тим, воден от селекционера Йордан Петков, играе с Турция, а на 19 октомври е последният ни мач - против Сан Марино. Всички мачове на нашите са от 16:00 часа на стадион " Хаджи Димитър " в Сливен.

Първите два тима от всички 13 квалификационни групи ще се класират за Елитния кръг напролет на 2023 година, както и четирите трети тима с най-хубави индикатори против първите два отбора в своите групи. За финалите на Евро 2023 за юноши до 17 година ще се класират общо 16 тима, в това число и домакинът Унгария.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР