Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:3 пред

...
Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:3 пред
Коментари Харесай

Националите по футбол стартираха световните квалификации със загуба |

Националният тим на България по футбол отстъпи с 1:3 пред Швейцария на националния стадион " Васил Левски " в първи мач от група „ С “ на международните квалификации за Катар 2022. Срещата беше и дебют за селекционера Ясен Петров.

Двубоят стартира кошмарно за националите. Нападателят на Борусия (Мьонхенгладбах) Брайс Емболо откри в 7-ата минута за гостите след удар с глава. Харис Сеферович удвои от близко в 10-ата минута. Капитанът Гранит Джака вкара трети гол в 13-ата от аутлинията след груба неточност на Пламен Илиев, който изпусна топката.

Нападателят ни Кирил Десподов съумя да понижи резултата в самото начало на второто полувреме, когато пресече пас на швейцарците обратно и простреля вратата на Ян Зомер. При удара българинът обаче беше улучен в глезена от Емболо и беше сменен от Спас Делев. След това националите поизравниха играта и имаха още няколко положения за гол.

В 61-ата българският капитан Георги Костадинов пропусна да се разпише от близко с глава. Дебют за националния тим направиха влезлите като запаси през второто полувреме Илиан Илиев-младши и Момчил Цветанов. В края на мача Илиев отрази удар от близко и по този начин резултатът се резервира. 

В идната си подготовка България приема Италия, а по-късно гостува на Северна Ирландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР