Националният осигурителен институт представя параметрите на Закона за бюджета на

...
Националният осигурителен институт представя параметрите на Закона за бюджета на
Коментари Харесай

Окончателно: Пенсиите скачат с 6% от юли, увеличават и обезщетението за безработица

Националният застрахователен институт показва параметрите на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) на интернет страницата си в графа „ За клиента “/ “Полезна информация “, оповестиха от института.

Законът е обнародван в Държавен вестник на 4 март тази година. Със закона се обезпечават нужните средства за осъвременяване на пенсиите от 1 юли с 6,1%. В него е отразено още нарастването от 1 април на минималния и оптималния дневни размери на паричното обезщетение за безработица надлежно от 12 лв. на 18 лв. и от 74,29 лв. на 85,71 лв., както и смяната в месечния размер на паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст от 650 лв. на 710 лв.. Общо 300 млн. лв. са обезпечени за продължение на мярката „ 60 на 40 “ доникъде на годината.

Подробна информация за допусканията и параметрите на бюджета за 2022 година на фондовете, управлявани от Национален осигурителен институт, е оповестена в графа „ За клиента “/ “Полезна информация “ на интернет страницата на институцията. В документа „ Бюджет за жители “ са показани по наличен метод допусканията в бюджета на ДОО за годината и са посочени главните пера в приходите и разноските по фондове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР