Националният осигурителен институт отново консултира българите, живеещи в Гърция.В град

...
Националният осигурителен институт отново консултира българите, живеещи в Гърция.В град
Коментари Харесай

НОИ консултира българите в Гърция

Националният застрахователен институт още веднъж съветва българите, живеещи в Гърция.

В град Кавала се организира консултационен ден по въпросите за общественото обезпечаване и преноса на осигурителни права в Европейския съюз за българите, които живеят и работят в и към градовете Кавала и Ксанти.

Най-голям интерес за присъстващите бяха изискванията за придобиване на право на българска пенсия. Те се интересуваха дали при определянето на това право се зачита гръцкият стаж, какви са опциите за ранно пенсиониране и условията за стаж при разпределяне на пенсия у нас, както и дали е допустимо при недостигащ стаж да се заплатят осигурителни вноски.

Бяха сложени и въпроси по отношение на разпоредбите за съгласуваност на системите за обществена сигурност, включени в европейските регламенти, и тяхното използване.

На разположение на присъстващите българи бяха специалисти от териториалните поделения на Националния застрахователен институт в Благоевград и Кюстендил. Първият екип отговаряше на въпроси, свързани с пенсиите, а вторият - на въпроси за краткосрочните заплащания.

От посолството на България в Атина присъединяване взе ръководителят на службата по трудови и обществени въпроси Димитър Божилов.

През октомври още веднъж се организира сходен консултационен ден, на който бяха разисквани въпроси по отношение на разпоредбите за приемане на пенсия в Гърция. Тогава събитието протече в Солун. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР