Националният осигурителен институт (НОИ) започва от днес изплащането на преизчислените

...
Националният осигурителен институт (НОИ) започва от днес изплащането на преизчислените
Коментари Харесай

От днес НОИ изплаща преизчислените пенсии

Националният застрахователен институт (НОИ) стартира от през днешния ден изплащането на преизчислените размери на пенсиите, свързани с трудова активност, отпуснати до 31 декември 2016 година в това число. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.

От 1 юли 2017 година новият най-малък размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст, при цялостен застрахователен стаж, е 180,00 лева Спрямо него са избрани и новите минимални размери на всички пенсии, свързани с трудова активност.

От 1 юли 2017 година се усили и размерът на обществената пенсия за напреднала възраст - 120,98 лева Спрямо него са избрани и нови размери на всички пенсии, несвързани с трудова активност.

Максималният размер се резервира и остава 910 лева (35% от оптималния застрахователен приход, който за 2017 година е 2600 лева.).

Национален осигурителен институт припомня, че за новите размери на пенсиите няма да бъдат изпращани разпоредби на лицата. Те ще могат да се осведомят за тях посредством електронната „ Справка за издадени пенсионни разпоредби по ЕГН и ПИК “ на интернет страницата на института или като заявят безплатното приемане на образец от разпореждането в съответното териториално отделение на Национален осигурителен институт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР