Националният осигурителен институт (НОИ) разработи и внедри Единен портал за

...
Националният осигурителен институт (НОИ) разработи и внедри Единен портал за
Коментари Харесай

НОИ с нова важна услуга

Националният застрахователен институт (НОИ) създаде и внедри Единен портал за електронни услуги (ЕПЕУ). Единният портал към този момент е наличен през интернет страницата на Национален осигурителен институт, консолидира в себе си всички съществуващи в института платформи и уеб-приложения за даване на административни и справочни услуги за парични компенсации, помощи, пенсии и обезпечени вземания, оповестяват от Национален осигурителен институт. Той е интегриран с централизираните системи " е-Автентикация “ и " Система за несъмнено електронно връчване “, поддържани от Министерството на електронното ръководство.

ЕПЕУ обезпечава единна входна точка за достъп посредством потребление на главните средства за електронна идентификация – личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт, ПИК на Националната организация за приходите и всички типове квалифицирани електронни подписи (КЕП), издадени от снабдители на удостоверителни услуги у нас. Системата дава опция обезпечените лица, самоосигуряващите се и осигурителите с влизане единствено от едно място да декларират необятен набор от електронни услуги, проведени в цялостен азбучник на услугите.

Потребителите, разпознали се сполучливо през централизираната система " е-Автентикация “, получават достъп до така наречен " Електронно осигурително досие “, в което са включени три обособени съставния елемент – " Електронно осигурително досие за пенсия “, " Електронно социалноосигурително досие за обезпечени и самоосигуряващи се лица “ и " Електронно социалноосигурително досие за осигурители “.

Към момента ЕПЕУ e наличен от рубриката  " Е-услуги и информации “ на интернет страница на Национален осигурителен институт, в която се намират и обособените входове на всички електронни услуги на института. За да се обезпечи равномерен преход в обслужването на потребителите, цялото наличие на страницата е непокътнато непроменено. Предвижда се след това порталът да размени напълно тази потребителска секция на уеб страницата.

Единният портал за електронни услуги на Национален осигурителен институт е създаден и надграден по план BG05SFOP001-1.008-0001 " Развитие и въвеждане на Институционалната архитектура на Национален осигурителен институт за предпочитани процеси, свързани с пенсиите, и даване на електронни административни услуги " и план BG05SFOP001-1.020-0001 " Развитие и въвеждане на Архитектурата на Национален осигурителен институт за процесите, свързани с парични компенсации, помощи и обезпечени вземания ", финансирани от Оперативна стратегия " Добро ръководство “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР