Националният оперативен щаб спира ежедневните брифинги, обяви премиерът Бойко Борисов,

...
Националният оперативен щаб спира ежедневните брифинги, обяви премиерът Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Борисов отмени брифингите на щаба и пак подкара джипа

Националният действен щаб стопира ежедневните брифинги, разгласи министър председателят Бойко Борисов, който обаче посочи, че НОЩ ще работи до 31 декември. "Ние се справихме прелестно в една доста тежка болест и пандемия. Надяваме се всичко да утихне, да няма втора и трета вълна ", сподели министър председателят.

Борисов предизвести, че вирусът не е утихнал, би трябвало да се научим да живеем с него, само че оптимално бързо да се върнем и към естествения живот, стопанската система да тръгне, а и да мислим за психологичното здраве.

Носенето на маска от 15 юни няма да е наложително, а е единствено целесъобразно.

"Дистанцията и дезинфекцията са изрично потвърдени в битката против COVID-19. Те би трябвало да продължат да се съблюдават. Нека продължим да си мием ръцете и след 15 юни. Който желае, дано да носи маска на закрито. Трябва да се пазим, няма ваксина, няма лекарство ", съобщи министър-председателят.

В 10.00 часа фейсбук страницата на премиера, наричана от самия него "СевдаТВ ", стартира "пряко предаване " от джипката, с която Борисов обикаля страната. Негови спътници през днешния ден са вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

Министър-председателят мина по новите 12 км от обходния път на Габрово. В новоизградената права от обходния път е и тунелът под Бакойския хълм. Двете уреди ще свързват обходния път на Габрово с центъра на града. И двата пътни възела са с енергоефективно осветяване.

Изпълнител на обходния път на Габрово е Консорциум ПСВТ, в който са: "Хидрострой " АД, "Пътни градежи - Велико Търново " АД, "Пътинженерингстрой - Т " ЕАД. Договорът за строителство е за 92 940 000 лева с Данък добавена стойност.

Обходният път на Габрово е част от транспортното направление Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис.

Основните посоки, които ще обслужва обектът, са: Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР