Националният оперативен щаб предприе много спешни и навременни мерки. Благодарение

...
Националният оперативен щаб предприе много спешни и навременни мерки. Благодарение
Коментари Харесай

Шефовете на "Пирогов" и "Александровска" разказаха за лечението с новото лекарство на пациентите с коронавирус

Националният действен щаб предприе доста незабавни и навременни ограничения. Благодарение на тях пикът на заболяването се забавя. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов.

Ние направихме всичко допустимо, с цел да поемем тежките случаи. В момента 10 души се лекуват от ковид в болница „ Пирогов “. Трима от тях са в тежко положение и са интубирани, ползва им се новото лекарство.

Най-младият пациент е на 32 година Той е в средно-тежко положение и е към усъвършенстване. Важното е, че тези пациенти не се утежняват, което ни разрешава да се грижим за тези, които са доста тежко състояние”, уточни още той.

„ Това, което е казано от президента не е толкоз тъкмо. Свидетели сме, че по-развити страни с по-добро опазване на здравето, също не съумяха да спрат заболяването. Мерките, които се взимат би трябвало да са съответни и навременни.

Няма време за такова говорене, тъй като борбата не се води за клиенти, реклама или гласоподаватели, а за човешки живот “, разяснява от своя страна шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

„ Подготовката в Александровска болница стартира много от дълго време. Разполагаме с подготвени 15 реанимационни кревати. От през днешния ден сме подготвени да посрещаме тежкоболни пациенти. Разполагаме с новия медикамент, прилаган за лекуване на COVID-19. Имаме двама пациенти с позитивни проби на COVID-19. Те са настанени в Клиниката по кожни заболявания “, стана ясно още от думите му.

Медиците припомниха, че в болница постъпват пациенти с тежко и средно-тежко положение и потвърдено съществуване на ковид.

Ако не сте от тази група, стойте си у дома, обаждайте се на персоналния си доктор при потребност и не се поддавайте на суматоха. Не всеки пациент, който има температура и болки в гърлото би трябвало да бъде признат в болница. Излекуваните имат построен имунитет. Те би трябвало да останат под домашна карантина от 12 до 18 дни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР