Националният ни отбор по волейбол ще се изправи днес от

...
Националният ни отбор по волейбол ще се изправи днес от
Коментари Харесай

Битка за чест, но и за Топ 6 на света


Националният ни тим по волейбол ще се изправи през днешния ден от 20:40 часа против Полша в най-тежкия си мач от началото на международното състезание. Лъвовете ще излязат против първенеца на планетата от 2014-а, като дуелът е от основно значение не просто за класирането в групата във Варна, само че и за установяване на възможностите за прескачане даже на втората фаза в София в края на седмицата. Над 5 хиляди фенове ще заемат местата си в " Конгресна ", с цел да станат очевидци на конфликт, който ще дефинира посоката, в която двата тима ще поемат след неговия край. Очаква се половината от присъстващите да поддържат дружината, което предопределя много тежка атмосфера за селекцията на Пламен Константинов. Дори и по този начин да е обаче, лъвовете получават отлична опция да покажат, че са на това международно състезание не просто тъй като са кодомакин с Италия, а тъй като имат сили да се мерят с най-големите и да преследват фантазията - влизане в Топ 6 на планетата.
 България - Куба 3:0 @@@

Успех над Полша през днешния ден ще отвори съществено вратите пред Виктор Йосифов и компания за превъзмогване и на идната фаза в " Арена Армеец ". Нашите ще могат да отидат в столицата с актив от 4 победи и единствено едно проваляне, което чисто математически им дава преимущество по отношение на други два от участниците. Регламентът демонстрира, че спечелилите в четирите групи от втория стадий, както и двата най-хубави втори тима не престават към Торино. И откакто активът от първата фаза се резервира, то всяка загуба понижава фрапантно възможностите за присъединяване в битката за медалите на италианска територия.
 България - Куба 3:0 @@@

След триумфа над Куба с 3:0, в който България впечатли с изчистената си игра и хладнокръвието, селекционерът Пламен Константинов съобщи, че неговият отбор има сили да победи и Полша. Въпросът е да го показва и на терена в " Конгресна " през днешния ден. " Има доста позитиви. Силен мач за Ники Учиков, трябваше му тъкмо това. Дано му даде повече убеденост. Момчетата имаха голямо предпочитание, с цел да си оставим шансове за идната фаза. Това е индикация, че никой не се е предал. Трябва да се борим, не може да си разрешаваме да смъкваме гарда. Направихме това, което трябваше и спечелихме две чисти победи. Оставяме си шансове за първото място. Полша е огромен тим и мачът ще бъде напълно различен. Имат доста положителни състезатели, трансформираха си стила. Нас не би трябвало да ни тормози нищо. Излизаме против международен първенец, няма какво да губим. Може единствено да спечелим. Не се заблуждаваме, само че имаме своите шансове като домакини. Ще бъде доста тежко ", проучва обстановката Гибона.
 България - Куба 3:0 @@@

Очаква се за дуела с Полша той да може да разчита на Тодор Скримов. Посрещачът влезе за малко против Куба, само че към този момент е съвсем възобновен от контузията на прасеца. По всяка възможност Светослав Гоцев и Виктор Йосифов ще продължат като двойка централни блокировачи поради положителните им изяви в последните две срещи.

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "

Гледайте Световното състезание по волейбол онлайн в Sportal.bg - ТУК!!!

Двубоят ще може да гледате онлайн в Sportal.bg - ТУК!


ГЛЕДАЙТЕ онлайн мача - БЪЛГАРИЯ - ПОЛША - ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР