Националният ни отбор по художествена гимнастика показа за пръв път

...
Националният ни отбор по художествена гимнастика показа за пръв път
Коментари Харесай

Българският ансамбъл показа новите си съчетания за Световното първенство в София през септември

Националният ни тим по художествена гимнастика сподели за пръв път пред аудитория съчетанията си за Световното състезание в София от 14 до 18 септември. Това се случи в Бургас по време на интернационалния шампионат „ Жулиета Шишманова “.

Следващата седмица грациите ни ще премелят сили на Световната купа по художествена гимнастика в Клуж, Румъния, където ще вземат участие всичките им противници. Това ще бъде генерална подготовка за ансамбъла ни за Мондиала в столичната зала „ Арена Армеец “ идващия месец.

„ През последните месеци успяхме да създадем тотално променихме тактиката си. Направихме доста комплицирани и много разнообразни съчетания от това, което представихме в първия сезон от годината “, сподели президентът на БФХГ Илиана Раева.

В Бургас Боряна Калейн и Стилияна Николова демонстрираха част от новите си трика за Световното състезание, където самостоятелно ще показват страната ни.

„ Може би съм единствената българска гимнастичка, която ще има удоволствието и достойнството два пъти да показва България вкъщи. Това е голяма отговорност, само че съм изцяло готова за това и има още един месец, в който ще изпипаме последните елементи по съчетанията. Пожелавам си триумф “, съобщи Боряна Калейн.

„ Не мисля за оценки, просто желая да си свърша нужната работа. Вървим по проект, още се приготвяме. Мисля, че на Световното ще съм в нужната форма. Просто би трябвало самообладание и хладнокръвие “, добави Николова.

А тази година федерацията по художествена гимнастика празнува 70-годишен празник и награждава своите деятели от разнообразни градове на страната.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР