Националният исторически музей (НИМ) се похвали с изключително силно първото

...
Националният исторически музей (НИМ) се похвали с изключително силно първото
Коментари Харесай

Божидар Димитров изравнил заплатите в НИМ със средноевропейските

Националният исторически музей (НИМ) се похвали с извънредно мощно първото полугодие на 2017 година Музеят е бил посетен от 317 хиляди души, което е със 150 % повече, в сравнение с всички гости през 2016 година

Увеличили са се личните доходи на музея от закупени билети, екскурзоводни беседи и продажбата на исторически книги, издадени от НИМ.

" Това разреши на шефа на музея Божидар Димитров както да вдигне внезапно заплатите на чиновниците, които се изравниха със средноевропейските, по този начин и да предприеме дейна издателска и още по-активна археологическа акция. Отпечатани бяха за малко време 15 книжки от поредицата „ Колекциите на Националния исторически музей (НИМ) ”. Бяха подхванати и усилени разкопки на лични обекти, по този начин и в помощ на други музеи ", оповестяват още от НИМ.

НИМ ще отпусне средства на Бургаския исторически музей за разкопки на Русокастро, където има средновековен палат, ситуиран върху повърхност от 2,5 дка, също по този начин и на археолога Константин Тотев от Великотърновския музей за разкопките на крепостта „ Трапезица ” (двореца на първите Асеневци) и църквата „ Св.40 мъченици ” (погребалния й пантеон).

С тези спомагателни средства ще се разшири и броят на разкопаните от самия НИМ обекти. Така да вземем за пример застрашената от иманярите цитадела Белоградец (Ивайловградска община) ще бъде разкопана от археолога Филип Петрунов.

Божидар Димитров приканва от ден на ден гости да посещават НИМ, защото от 1 януари той има право да употребява всички доходи на музея и всяка аудиенция в действителност е родолюбив принос в изследването и реставрацията на нови старобългарски замъци и манастири.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР