Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отново пуска схема, чрез която ще

...
Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отново пуска схема, чрез която ще
Коментари Харесай

Екоминистерството отново опитва да качи чиновниците на електромобили

Националният поверителен екофонд (НДЕФ) още веднъж пуска скица, посредством която ще предизвиква потреблението на електрически автомобили. По нея могат да аплайват централната администрация и нейните териториални подразделения, както и общините.

От екоминистерството прецизират, че досега са отправяни 6 предложения за банкет на документи по схемата и са подадени 57 планови оферти. От тях дефинитивно са изпълнени 32 плана със стойност на изплатената дотация 574 004 лева По изпълнените планове са закупени 22 напълно електрически транспортни средства, 7 - за хибридни електрически транспортни средства категория и 3 напълно електрически транспортни средства категория L7e.

Според изискванията за кандидатстване безвъзмездната дотация е закрепена за всеки друг тип транспортно средство, без значение от цената, на която се купува. Бенефициентите избират снабдител посредством социална поръчка.

За напълно електрически транспортни средства с 4+1 места фондът отпуска 20 000 лв.. И по 10 000 лв. за хибридни електрически транспортни средства с 4+1 места. 20 000 лева администрацията може да получи и за напълно електрически транспортни средства категория L7e, както и за спомагателни надстройки

По-големите електормобили с 7 или 8 места като вано се субсидират с 30 000 лева, а с 40 000 лв. - напълно електрически транспортни средства категория М2 и N2.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР