Националният авиопревозвач на Шри Ланка се оказа в проблемна ситуация,

...
Националният авиопревозвач на Шри Ланка се оказа в проблемна ситуация,
Коментари Харесай

Държавен глава ядосан на авиокомпания длъжник, заради лошо кашу

Националният авиопревозвач на Шри Ланка се оказа в проблематична обстановка, откакто разгневи президента на страната с некачествени ядки, заяви Би Би Си.

Държавният глава Маитрипала Сирисена се е оплакал обществено, че по време на неотдавнашен полет с авиолиниите на страната са му поднесли кашу, което, по думите му, не ставало и за кучета, камо ли да се яде от хора.

От самолетната компания, която е дебитор и има към $1 милиарда борчове, към момента не са коментирали думите на Сирисена.

Компанията е посочена за извършител и е била упреквана за корупция през годините, а сега е разследвана от специфична президентска комисия.

Все още обаче не е ясно какво тъкмо във въпросните ядки е разгневило президента.

Сирисена е приказвал по време на фермерско ревю в понеделник, когато е разказал пред аудиторията, че на връщане от непалската столица Катманду, на борда на самолета му сервирали ядките, които го разгневили.

„ Когато се прибирах от Непал, сервираха някакви ядки кашу в самолета, които да не приказваме за хора, а напряко кучета не могат да ядат. Кой утвърждава тези неща? “, съобщи президентът пред група фермери в южната част на Шри Ланка.

Това напълно не е първият случай в Азия, в който пакетче с ядки се оказва в новинарско заглавие напоследък.

Преди 4 години, управителен кадър в корейските авиолинии принуди екипажа да върне самолета назад на гейта, откакто стюардесата ѝ поднесла ядки макадамия в пакетче вместо в паница.

Хедър Чо, която е щерка на шефа на компанията Чо Янг-хо, по-късно беше наказана за нарушение на ограниченията за сигурност по време на полет и прекара няколко месеца в ареста, преди да я пуснат с условна присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР