Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня, че здравноосигурените лица (ЗОЛ) могат

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня, че здравноосигурените лица (ЗОЛ) могат
Коментари Харесай

Е-услуга на НЗОК улеснява пациентите да следят статуса на е-протокола си за лекарства

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) припомня, че здравноосигурените лица (ЗОЛ) могат да се възползват от преимуществата, предоставени им от осъществената нова електронна услуга, с която се уголемяват методите за инспекция на статуса на издадения им по електронен път „ Протокол за определяне на медикаменти, заплащани от НЗОК/РЗОК “ (е-протокол).

Услугата е налична на интернет страницата на НЗОК на адрес https://reports.nhif.bg/. Справките се реализират посредством идентификатор на пациента (ЕГН, ЛНЧ, ССН) и народен референтен номер на е-протокола.

Чрез услугата здравноосигурените ще получават следната информация: номер на протокол; дата на протокол; тип протокол; годен от – до, както и спомагателна информация, обвързвана с процеса на разглеждане и одобрение на протокола и аргументите за отменяне, ако протоколът е отхвърлен за утвърждение.

За в бъдеще НЗОК планува създаването и на други канали за известяван на ЗОЛ, осведомят от Касата. Сред тях са SMS и Viber уведомяване за издадени е-протоколи; осъществяване на услуга (на портала на НЗОК) за инспекция на непознати обезпечени лица с регистрирани удостоверителни документи за престояване на територията на Р България, която ще дава информация за типа документ и неговата начална и последна дата; осъществяване на услуга на портала на НЗОК за инспекция на предоставени помощни средства и техния период на годност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР