Националната служба за охрана (НСО) е понижила нивото на охраната

...
Националната служба за охрана (НСО) е понижила нивото на охраната
Коментари Харесай

НСО вдигна ръце от Кирил Петков. Голяма промяна

Националната работа за защита (НСО) е намалила равнището на защитата на някогашния министър председател Кирил Петков, съобщи " 24 часа ".

Лидерът на " Продължаваме промяната " към този момент не се употребява от охранител, който да го следва на всички места. Оставен му е обаче превозът от НСО с водач, което значи, че за службата някогашният министър-председател към момента е охранявано лице.
-->
Промяната в защитата на Кирил Петков се е случила тази седмица като водачът на Политическа партия е бил известен за нея персонално от шефа на службата ген. Емил Тонев. Не са ясни аргументите, заради които защитата му е понижена.

Бившите министър председатели и шефове на Народно събрание имат право на защита от НСО 4 години откакто е завършил мандатът им. До момента от министър-председателите с такава се употребиха Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. От шефовете на Народно събрание защита има пък за Цвета Караянчева, Ива Митева, Никола Минчев.

По закона на всеки от шестимата му се поставя автомобил на НСО с един водач и още един охранител.

Цвета Караянчева не употребява към този момент защита и автомобил на НСО. Председателката на 44-ото национално заседание се отхвърли от гарда незабавно откакто изтече мандатът ѝ. 2-3 месеца по-късно Караянчева реши да не употребява повече и автомобил на Националната работа за защита. Ива Митева също разгласи, че се е отказала от привилегията и даже питаше за какво Петков продължава да бъде охраняван и какво го заплашва.

През ноември по предложение на служебния министър председател Гълъб Донев бе изменен правилникът на НСО и службата получи разрешение да снема защитата на някогашни министър председатели и шефове на Народно събрание и по-рано, в случай че реши, че е отпаднала опасността за тях. Мотив за смяната бе честата промяна на министър-председатели и шефове на Народното събрание в последните години, което доста завишило разноските на охранителната работа.

Преди седмица уеб сайтът " Епицентър " пък разгласи, че Петков и съпредседателят на Политическа партия Асен Василев са си наели частни охранители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР