Националната следствена служба /НСлС/ вече ще бъде независима структура и

...
Националната следствена служба /НСлС/ вече ще бъде независима структура и
Коментари Харесай

Народните представители извадиха НСлС от прокуратурата

Националната следствена работа /НСлС/ към този момент ще бъде самостоятелна конструкция и няма да бъде част от прокуратурата – това е планувано в промените в Закона за правосъдната власт, които бяха признати на второ четене от народните представители. Според измененията Национална следствена служба ще бъде ръководена от шеф . Досега началник беше обвинител номер едно у нас – директно или посредством шефа, който е и заместител на основния прокурор по следствието.

Директорът ще назначава следователите , както ще реализира и административно-организационното и методическо управление на структурата. Предложения за кандидатури за шеф могат да вършат не по-малко от трима от членовете на Висшия правосъден съвет , както и правосъдният министър .

Предложенията за обособяване бяха направени от Петър Петров / “Възраждане “/ сред първо и второ четене, само че правната комисия не ги е разгледала, тъй като са били част от отритнат на първо гласоподаване законопроект. Все отново през днешния ден болшинството одобри те да бъдат прегледани в пленарната зала и бяха признати след редакции, предава „ Българска телеграфна агенция “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР