Националната петролна компания Saudi Aramco възстанови производството на петрол с

...
Националната петролна компания Saudi Aramco възстанови производството на петрол с
Коментари Харесай

Saudi Aramco вече работи с пълен капацитет

Националната петролна компания Saudi Aramco възвърне производството на нефт с 9,8 милиона барела дневно, което беше до офанзивите на 14 септември на рафинериите на компанията. Това заяви Dow Jones, базирайки се на източници в петролната промишленост на Саудитска Арабия.

Неназовани представители на петролната компания обявиха, че част от добития петрол не може да бъде почистена от примеси и готова за експорт заради обстоятелството, че някои рафинерии в Саудитска Арамко към момента не са възобновени.

Ръководството на Saudi Aramco към момента не е коментирало получената информация.

Двете най-големи рафинерии на Saudi Aramco в Абкайк и Хурайс бяха нападнати в нощта на 14 септември. Хуситски бунтовници от придвижването " Ансар Аллах Йемени " поеха отговорност за нападението, като обявиха, че в саботажа са употребявани 10 безпилотни летателни апарати, цялостни с експлозиви. В резултат на детонации и пожари, породени от въздействия, производството на най-големия експортьор на нефт в света падна с 5,7 милиона барела от 9,8 милиона барела дневно.

Саудитска Арабия и по-специално Съединени американски щати упреква офанзивата против Иран. Според нейната версия нападението е било проведено с потреблението на дронове и ракети, които не са в арсенала на хуситите. В Техеран тези обвинявания бяха наречени неоснователни. Шефът на Пентагона Марк Еспер и ръководителят на Комитета за шеф на щаба на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд съобщи, че Вашингтон изпраща спомагателни войски и техника за противовъздушна защита в Близкия изток заради влошаващата се обстановка в района заради нахлуване против саудитски петролни уреди. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР