Националната пациентска организация, съвместно с няколко организации на лекари на

...
Националната пациентска организация, съвместно с няколко организации на лекари на
Коментари Харесай

Откриват гореща телефонна линия за консултации на хронично болни


Националната пациентска организация, взаимно с няколко организации на лекари на медицински сестри, пускат безвъзмездна телефонна линия, на която ще се дават съвещания на пациенти с хронични болести по отношение на ковид.

На телефон 0800 14 515 от 9 до 18 часа всеки работен ден ще дежурят лекари доброволци от разнообразни специалности, които ще дава препоръки, а при потребност ще вършат и виртуални прегледи по документи.

Информационната линия в помощ на пациентите с хронични болести започва от през днешния ден – 22 април 2020 година Линията е основана от Националната пациентска организация, с поддръжката на VIVACOM, и ще бъде в помощ на пациентите всеки работен ден от 9.00 до 18.00 часа.

На номер 0800 14 515 пациенти с хронични болести ще имат опция да получат информация от експерти в ендокринологията, кардиологията, онкологията, инфекциозните заболявания и други Пациентите могат да се свържат и с психолог, с който да обсъдят тревогата или терзанията си в изключителната обстановка. Линията не обслужва незабавни положения.

Телефонните съвещания са безвъзмездни за пациенти до края на май 2020 година За пациенти, за които е нужна консултация по документи или обзор на резултати от проучвания, Неправителствени организации обезпечава опция за директна връзка с лекарите във виртуален здравен кабинет, възложен от Medcare.bg. Информационната линия подсигурява достъпа до здравна информация и навременно информиране на хората с хронични болести в изискванията на изключително състояние, без да анулира консултацията с техния лекуващ доктор. Повече информация за експертите, които одобряват позвъняванията, може да бъде получена на осведомителния портал на Неправителствени организации за пациенти в условия на Коронавирус – www.covid.npo.bg.

Откриването на горещата телефонна линия 0800 14 515 е първият стадий на дълготрайната акция на Националната пациентска организация в поддръжка на хората с хронични болести. Правни специалисти, пациентски организации и научни сдружения работят по пакет от оферти, които да улеснят цифровото опазване на здравето, както и да подсигуряват достъпа до здравни грижи отдалечено за болесттите, при които това е допустимо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР