Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната

...
Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната
Коментари Харесай

Всеки може да даде принос в борбата с трафика на хора

Националната комисия за битка с трафика на хора започва годишната си акция във връзка 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора.

В рамките на акцията са основани две тематични видеа и осведомителни артикули, целящи информирането на необятната общност за рисковете от замесване в трафик на хора за полова и трудова употреба посредством интернет. Посредством разнообразни онлайн и офлайн средства и информационни канали, измежду които обществените мрежи Фейсбук и Instagram, акцията ще насочи публичното внимание към примамливите разгласи за работа и запознанствa, които могат да бъдат лъжливо привлекателни на пръв взор, само че в същността си да крият огромен риск. Планирани са и начинания на локално равнище от мрежата на Местните комисии за битка с трафика на хора в страната, измежду които осведомителни сесии и срещи с уязвими групи, възпитаници, студенти и родители, професионални образования и други

Глобалното развиване и разпространяване на достъпа до интернет основават нови провокации за противодействието на трафика на хора. Това е и повода акцията тази година още веднъж да е ориентирана към информирането на обществеността и характерните уязвими групи по повод рисковете от замесване в схеми на трафик на хора посредством интернет.

Глобалната мрежа се употребява от ден на ден като средство за набиране на хора и трафик за полова и трудова употреба, както и за принудителен и мним брак. Социалните мрежи и интернет страници нерядко се трансформират в средство за набиране на жертви. Голяма част от рекламирането на услугите на жертвите, всекидневно при трафика за полова употреба, става също онлайн.

Интернет се употребява и за разпространяване на нецензурен материали, а на по-късен стадий като форма на изнудване на жертвите, фигуриращи в материалите. При половата употреба и порнография изключително уязвими са децата, младите дами, както и хората с по-ниска интернет просвета и осведоменост.

Едновременно с това, интернет може да бъде и средство за противопоставяне на трафика на хора, както във връзка с ефикасното следствие на закононарушението, по този начин и като инструмент за предварителна защита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР