Националната комисия, която регулира сферата на енергетиката и комуналните услуги

...
Националната комисия, която регулира сферата на енергетиката и комуналните услуги
Коментари Харесай

Украйна понижава двойно таксите за транспортиране на природен газ

Националната комисия, която контролира сферата на енергетиката и комуналните услуги на Украйна, намалява таксите за превозване на природен газ по газотранспортната система на страната от през днешния ден, 1 януари, заяви ръководещата регулаторния орган Оксана Кривенко, представена от ТАСС.

"Влизаме в новата 2019 година с европейски конкурентоспособни такси за услугите по превозването на газ от и до началните и изходните точки. Те са понижени двойно ", написа тя във Facebook.

По думите на Кривенко новите такси са съставен елемент от крайната цена на газа за потребителите. "Всъщност цената на вносното синьо гориво на пазара на едро се понижава с 6 $ ", твърди тя.

Кривенко съобщи, че вследствие на признатото решение украинската газотранспортна система "утвърждава конкурентоспособността си като безспорна и по-изгодна стопански опция на "Северен поток " и други обходни газопроводи ".

По данни, предоставени на уеб страницата на компанията "Укртрансгаз ", в края на предходната година таксата на входната точка на украинската газотранспортна система е била 12,47 $ за хиляда кубически метра, а на изходната точка е варирала от 16,74 до 32,80 $ за хиляда кубически метра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР