Националната група НЕ на стратегията за детето 2019-2020 изрази с

...
Националната група НЕ на стратегията за детето 2019-2020 изрази с
Коментари Харесай

Автошествие пред парламента в знак на протест срещу Стратегията за детето

Националната група " НЕ на тактиката за детето 2019-2020 " изрази с автошествие към Народното събрание недоволството си от готвените промени в Закона за протекция на детето.

Протестиращи поддържаха със своите коли десетина представители на националната група, които следва да се срещнат с депутати в Народното събрание. Те отхвърлиха да приказват пред публицисти преди срещата. Въпреки думите на премиера Бойко Борисов, че Стратегията за детето е замразена обаче, те изрично показаха своето противоречие депутатите да подхващат промени в Закона за протекция на детето, с който на процедура я внедряват.

Припомняме, през май в цялата страна още веднъж се организираха митинги против Стратегията за детето. Те бяха проведени в обществените мрежи.

Протестиращите излязоха с настояването за следствие на Социалните служби при случаи на непозволено извеждане на деца от фамилиите им и въдворяването им в институции или приемна грижа.

По-рано от общественото министерство изрично отхвърлиха да се приготвя Закон за детето и стопираха работата по Националната тактика за детето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР