Националната Баскетболна Асоциация официално се завърна след 141 дни принудителна

...
Националната Баскетболна Асоциация официално се завърна след 141 дни принудителна
Коментари Харесай

Протестите в НБА са факт - играчи и рефери коленичиха по време на химна на САЩ


Националната Баскетболна Асоциация публично се завърна след 141 дни насилствена пауза. Двете срещи от миналата нощ обаче започнаха по доста необикновен метод. Първи на паркета в " Арената " в " Дисни Уърлд " стъпиха тимовете на Ню Орлиънс Пеликанс и Юта Джаз, които взеха решение да създадат предварителните клюки действителност и дружно коленичиха по време на осъществяването на химна на Съединени американски щати.

The @PelicansNBA & @utahjazz kneel for the National Anthem ahead of the NBA restart. pic.twitter.com/TCFolP06HM
— NBA on TNT (@NBAonTNT) July 30, 2020 Играчи, треньорски щаб, че даже и реферите взеха присъединяване в мирния митинг против расовата дискриминация. Няколко часа по-късно същото се случи и на огромното дерби на Лос Анджелис сред Лейкърс и Клипърс.
The #Lakers and #Clippers players kneel in unity during the national anthem before tonight's game. pic.twitter.com/PVXsYdrCVO
— NBA Bubble Report (@nbabubblereport) July 31, 2020
Технически, колениченето по време на националния химн е срещу разпоредбите на НБА, само че комисарят на Лигата Адам Силвър удостовери, че няма да глоби нито един от участниците в митинга.

“Уважавам единния акт на кротичък митинг в интерес на обществената правдивост от нашите тимове. При тези условия няма да постановяваме дългогодишното ни предписание, което изисква да стоим изправени по време на националния химн”, разяснява Силвър.

Суперзвездата на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс, който е измежду най-големите бранители на придвижването “Black Lives Matter”, показа след дуела с Клипърс, че се надява някогашният състезател от НФЛ Колин Каперник да се гордее от дейностите на НБА.

.@KingJames hopes he and the NBA players who kneeled during the anthem made @Kaepernick7 proud. pic.twitter.com/hMEvGHvcUw
— ESPN (@espn) July 31, 2020
“Кап беше някой, който реши да се изправи, когато времената не бяха комфортни за това. Когато хората не разбираха… Нямаше безусловно нищо общо със знамето, той даже изясни това, само че хората в никакъв случай не го послушаха. Аз го направих! Ние му благодарим, че той жертва всичко, което бе направил преди това”, съобщи Брон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР