Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се

...
Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се
Коментари Харесай

Строителите не искат да ги въвличат в политически битки

Националната асоциация на строителните бизнесмени е разтревожена от създаващото се отрицателно подстрекателство към гилдията. Това обявиха от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изказването им е разразилият се заможен скандал с жилищата на властта.

От Националната асоциация на строителните бизнесмени се афишират изрично срещу опитите акцентът на публичния спор да се измести от същността на казуса върху производителя.

НАСП поддържа прозрачността, законността и етичността в този по този начин важен за българската стопанска система отрасъл и постоянно сме упорствали тези правила да се съблюдават от всички заинтригувани страни - бизнесмени, жители и институции, акцентират от сектора.

Според тях е неприемливо едно от дребното останали производства, които основават работни места, да бъде въвлечено в " огромни политически борби ".

Припомняме, сагата с жилищата на властта стартира преди дни и закупи необятен публичен отзив.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че е останал единствено с два жилището, защото заменил два жилището, в които живял до лятото на 2018 година, и за нов доплатил със 100 000 лв. от заем и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата жилището, които той заменил за новия си парцел, са останали благосъстоятелност на компания " Артекс " единствено няколко часа. Веднага по-късно те са били продадени на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

По тази причина от прокуратурата оповестиха, че ще създадат инспекция по случая.

От Антикорупционния фонд сигнализираха и за съмнителна покупка на недвижими парцели и от страна на министъра на правораздаването Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов. Малко по-късно стана ясно, че зам.-министърът на спорта Ваня Колева също се е сдобила с апартамент от строителна компания " Артекс " на цени под пазарните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР