„Националната аптечна мрежа няма да реши проблемите. Ще има подобрение,

...
„Националната аптечна мрежа няма да реши проблемите. Ще има подобрение,
Коментари Харесай

Националната аптечна мрежа няма да реши проблемите

„ Националната аптечна мрежа няма да реши проблемите. Ще има усъвършенстване, в случай че въз основата на нея, се вземат ограничения. Аптеката е здравно заведение и в доста страни тя не печели единствено разликата в цените и от оборота”, съобщи пред NOVA Асена Стоименова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз.

Тя увери, че няма потребност от суматоха и лекарствени артикули ще има макар нервността с ковид.

„ Има избрана група медикаменти, които краткотрайно са в дефицит. Голяма част от фармацевтичните производители купуват вещества за своето произвеждане от Китай. Към момента всички те разполагат със ресурси. Дори запасите да свършват тези медикаменти имат аналози”, сподели Стоименова.

Тя добави, че фармацевтите също са подсигурени с защитни средства като маски и ръкавици. В София в една от огромните верига аптеки няма скупчване на хора и ситуацията е спокойна.

„ Имаме всичко належащо по складовете. Доставяме с леко закъснение. Няма потребност от непотребна суматоха. В петък беше призрачен ден. Имаше безкрайни опашки”, съобщи ръководителят на Сдружение "Асоциация на притежателите на аптеки " Николай Костов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР